Чому не збиваються вершки для збивання?

Вершки жирністю менше 30% не підходять для приготування десертів, їх важко збити без спеціальних добавок-загусників. З таких вершків неможливо приготувати густий, стабільний крем. Від відсотка жирності безпосередньо залежить час їх збивання: з жирністю 33% збиваються 4 – 7 хвилин, а 10% – від 15 хвилин.

А тепер чим же можна загуснути вершки, якщо вони все-таки не збиваються у міцну піну навіть за дотримання всіх правил. Змішуємо 2 столові ложки цукрової пудри та 1 столову ложку крохмалю. Цього вистачить на 300 мл вершків. Перемішуємо на низьких оборотах і даємо постояти хвилин 10-15.

Що робити, якщо вершки не збиваються Єдиний робочий спосіб, як врятувати крем, якщо вершки не збилися – це використання загусника. З його допомогою можна зробити густу та повітряну суміш навіть із вершків 20%. Докладніше про те, як його використовувати і де знайти, ви можете прочитати в окремій статті про загусники.