Чому не можна білокачанну капусту?

Не рекомендується їсти свіжу білокачанну капусту при гострих захворюваннях щитовидної залози, загостреннях виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, при шлунково-кишкових кровотечах. Не показано білокачанна капуста і тим, хто має гострий ентероколіт, що супроводжується проносом.Feb 25, 2022

За словами фахівця, продукт варто виключити з раціону людям із хворобами кишечника, зокрема, при ентероколіті. Експерт пояснила, що у капусті міститься клітковина, здатна викликати здуття живота, і навіть загострення захворювань.

У капусті є Холі – ліпотропна речовина, яка сприяє нормалізації обміну ліпідів (жирів) та холестерину (жирного спирту). Іншими словами, капуста може регулювати рівень жирових відкладень у печінці. Крім того, в капусті чимало тартронової кислоти, що гальмує перехід цукру та інших вуглеводів у жир.

Капуста містить майже весь набір вітамінів, необхідний для нормальної життєдіяльності людини: провітамін А, вітаміни С, В1, В2, В3, В6, К та противиразковий вітамін U, який запобігає появі виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.