Чому мандарини є взимку?

Для всіх країн-постачальників яскравих ароматних фруктів найвигіднішим часом для транспортування є зима, фрукти в цей час максимально соковиті та солодкі. А росіяни з цієї об'єктивної причини вважають мандарин зимовим продуктом.

Ці фрукти смачні, соковиті та освіжаючі, а крім того, ще й корисні. У мандаринах містяться вітаміни С, B1 і B2, бета-каротин, клітковина, антиоксиданти та багато інших речовин. А завдяки останнім вітамін С довше та краще зберігає свою активність.

У Китаї прийнято було дарувати по два такі фрукти Новий рік: цей подарунок служив побажанням багатства, тому що в китайській мові слова «золото» та «пара мандаринівзвучать дуже схоже. Потім цілими купами лежать, як у нас якась картопля, мандарини, рід дрібних, але дуже солодких та пахучих апельсинів.

Мандарин характеризується надзвичайним поліморфізмом, у результаті групи його сортів (чи навіть окремі сорти) були описані різними авторами як самостійні види. Особливо великою різноманітністю виділяються плоди тропічних сортів. Дозрівають у листопаді – грудні.