Чому лобстерів готують живими?

Чому лобстерів варять живими М'ясо ракоподібних дуже швидко псуєтьсятому їх потрібно варити в перші хвилини після вбивства або заморожувати.Feb 1, 2018

Основна причина того, що раків варять виключно живими — це їхнє швидке псування. Мертві раки практично не зберігаються і в цьому винне їхнє харчування. Наші річкові раки всеїдні. Основу їх раціону становить рослинна їжа, така як водяні рослини в літній період і опале листя восени та взимку.

Перша і найголовніша причина, через яку раків варять живими: ці членистоногі дуже швидко псуються і «винне» в цьому їхнє харчування

Для початку варто відзначити, що раків, омарів та крабів варять живцем не через особливу жорстокість кухарів. Причина такого способу приготування — їхній раціон: на 90% він складається з рослинної їжі, а на 10% — із тваринної, у тому числі і з падали.