Чому кип'ячена вода не смачна?

Будь-яка водакрім дистильованої та отриманої з атмосферних опадів, містить солі. При кип'ятінні деякі з них, насамперед солі кальцію і магнію, реагують з іншими речовинами, розчиненими в воді, і переходять у нерозчинний осад (накип). Через зміну складу мікродомішок змінюється і смак рідини.

Кип'ячена – може містити осад у вигляді накипу, а також токсичні сполуки хлору, не містить корисних речовин, а тому не рекомендується вживати на регулярній основі.

Залізо загалом погіршує смакові якості води, а марганець наділяє її терпким присмаком. Якщо в воді низька концентрація кальцію та натрію, вона буде солодкуватою. Присутність у воді низьких концентрацій кальцію та натрію надає їй не гіркий або солоний, а солодкуватий смак.

Справа в тому, що в воді зазвичай містяться найрізноманітніші сульфати, зокрема й сульфат магнію. Пом'якшуючий воду фільтр забирає його з води і дає їй натрій. Результатом цього процесу стає утворення нешкідливого для організму сульфату натрію, що має гіркуватий присмак.