Чому диню не можна змішувати?

– Диня – досить важкий продукт, і треба пам'ятати, що перетравлюється вона над шлунку, а кишечникутому її не можна вживати разом з іншою їжею. Крім того, під час вживання плодів з високим вмістом фруктози необхідно пити чисту воду, що допоможе уникнути пошкодження зубної емалі.8 Aug 2022

Диню слід їсти окремо від інших продуктів, не запиваючи водою, тим паче холодною. Особливо сильний розлад кишечника диня може викликати у поєднанні з молоком, кисломолочними продуктами (йогуртом, ряжанкою, кефіром), медом та алкоголем. Найкраще є диню до їди або через пару годин після.

Насамперед, диня – важка їжа, і шлунково-кишковий тракт досить довго працює над її перетравленням. Є багато м'якоті за раз не рекомендується. Через цю властивість її треба їсти окремо, а не змішувати з іншими продуктами.

Вся справа в тому, що диня не затримується в шлунку, а переходить практично відразу в кишечник, де вона перетравлюється. Тому якщо з'їсти її з іншим продуктом, все це разом надовго застряє в шлунку, а потім забезпечуючи тяжкість і неприємні відчуття, аж до серйозних розладів травлення.