Чому борщ виходить помаранчевий, а не червоний?

Борщ виходить помаранчевим через неправильне поводження з буряком. Можливі дві основні причини – або ви занадто довго варите овоч, або вибираєте його неправильний сорт. Під час довгого варіння буряк втрачає свою природну пігментацію, тобто дає більш світлий сік.

Майже в самому кінці приготування борщу натріть буряк, збризкайте його лимонною кислотою або оцтом і покладіть у каструлю з|із| борщем. Варіть ще приблизно 5 хв. Так колір страви майже напевно збережеться яскравим.

Борщ має бути смачним та червоним – ось головне правило! А що в ньому буде: картопля, квасоля, чорнослив чи солодкий перець – вже варіації від побажань кухаря. Як кажуть, на смак і колір товариша немає. Якраз про смакові та барвисті властивості борщу розберемо докладніше.

Якщо борщ з буряком уже довго кипить. При неодноразовому розігріванні теж борщ рудіє. Колір тримається довго, якщо додати в кінці варіння оцет або варити із квашеної капусти. До речі, смак у рудого борщу ні чим не гірше.