Чим змастити сковороду, щоб не пригорало?

Щоб антипригарна сковорода не прилипала, користуйтесь м'якими губками під час миття та лопатками, які виготовлені не з металу. Якщо антипригарний шар не буде подряпаний, то ваш посуд не пригорятиме. Якщо прилипає антипригарна сковорода, спробуйте метод прожарювання із сіллю.

Для того, щоб чавунна або сталева сковорода не пригорала, її поверхня потрібна посипати сіллю та нагріти, розповів Лайфу почесний член Національної гільдії шеф-кухарів, міжнародний кулінарний суддя, автор п'яти книг про барбекю Микола Баратов.

Для створення захисного покриття знадобиться звичайнісінька рослинна олія. Необхідно нанести його на губку або ганчірочку, після чого тонким шаром розподілити по сковорідці. Не виливайте масло на сковорідку, оскільки воно часто збирається у краплі.

Щоб їжа не пригорала на пористих матеріалах перед приготуванням потрібно «запечатати» поверхню. Ще один продукт, який впорається із цим завданням, – яблучний оцет. Налийте трохи кошти на розпечену сковороду та дочекайтеся, поки рідина повністю випарується.