Сік – це рідина, що на 100% складається з віджатих плодів фруктів або овочів, в нектарі ж вміст соку становить від 25 до 50%. Крім соку, до нього додають воду, цукор і лимонну кислоту..23 Oct 2017
Соки поживніші, ніж нектари. Тому що в натуральному соку міститься 100% натуральних компонентів, а у складі нектару від 25 до 80% фруктів та овочів.
У соку міститься до 100% концентрату, отриманого при віджиму фруктів та ягід. У нектарі його близько 25-50%. Все інше — вода та підсолоджувачі. У нектар можуть бути додані барвники, ароматизатори, підсолоджувачі.
При виготовленні нектару частка концентрованого соку (пюре) повинна становити залежно від виду фруктів чи овочів щонайменше 20-50 % від обсягу.