Чим корисний відварний хек?

Хек буквально напханий корисними речовинами, в ньому є кальцій, фосфор, залізо, цинк, фтор, натрій, сірка, мідь, молібден, нікель, марганець. Наприклад, кобальт, хром, йод, що містяться в м'ясі риби, забезпечують організм цими мікроелементами на 200, 110 і 106,7 відсотка від добової норми відповідно.

Хек багатий вітамінами групи В, а також калієм, фосфором, цинком, залізом, йодом, фтором і омега-3 корисними жирами. При цьому хек має дуже низьку калорійність, але добре і надовго насичує, оскільки у м'ясі риби багато білків.

На смак м'ясо хека більш солодкувате, мінтай має більш нейтральний смак і підходить для приготування різних страв, запікання, смаження, супів і навіть копчення.

Хек або мерлуза – біла риба, що відноситься до столових сортів. Низькокалорійний продукт, у свіжому вигляді містить всього 86 ккал, а й смажений варіант не обтяжений калоріями – всього 127 на 100 грам. У складі жирні омега-3 кислоти та вітаміни групи В, А, Е, С та ніацин.