Чим корисний та шкідливий бурий рис?

Оскільки в бурим рисі є клітковина, його не варто є при загостренні захворювань шлунково-кишкового тракту розповідає дієтолог. Це панкреатити, гастрити, післяопераційний період.

Тим не менш, існують обмеження для вживання бурого рису: Його рекомендують вживати не більше 2-3 разів на тиждень. Разова порція для жінок – не більше 200 г відвареного рису. Кількість порції рису для чоловіків не повинна перевищувати 250 г.

Але якщо є занадто багато бурого рису, це може призвести до проблем з кишечником та нирками. Краще обмежитися трьома порціями в тиждень. Вважається найдорожчим із усіх видів Мал і найбільш низькокалорійним. У 100 г міститься близько 110 ккал.