Потрібно ретельно підгодовувати молюсків. У їжу підуть також водорості, дафнії, моїни, циклопи. Базою цілком може служити яєчний жовток, панірувальні сухарики, заздалегідь розмочений сухий корм для рибок і різні мікроорганізми., що продаються у спеціалізованих зоомагазинах.
Харчування Більшість двостулкових молюсків є фільтраторами та харчуються, зокрема, фітопланктоном.
Деякі хижі брюхоногі, наприклад трубачі (Buccinidae) та іглянки (Muricidae), харчуються двостулковимипросвердлюючи їх раковини. Морський равлик Nucella lamellosa пробуровує радулу ходи в раковинах двостулкових молюсків (зазвичай мідії їстівної) і виділяє при цьому секрет, що розкладає раковину.
Страви з двостулкових молюсків є у тайській, фінській, норвезькій та багатьох інших кухнях. У східній кухні молюсків очищають від піску і смажать на сковороді в олії, не виймаючи з раковин. Європейські кухні використовують м'ясо молюсків у консервуванні та в соусах.