Чи потрібно варити креветки із магазину?

Насправді, варити креветки не треба. Вони варено-морожені, зварені на судні. Про це ми говорили вище. Дуже важливо, звертаємо на це увагу – повторне варіння призводить до того, що білок згортається і м'ясо креветки стає жорстким.

Варять тільки свіжоморожений продукт Вареноморозиві креветки вже готові до вживання: вони зварені у морській воді на борту рибальського судна, тому їдять їх просто розморозивши.

Можна, можливо також просто залити окропом та залишити під кришкою на п'ять хвилин. Перед тим як варити, креветки свіжі, нещодавно виловлені чи вже заморожені, але не пройшли термічну обробку, важливо їх розморозити, промити, а потім закинути в окріп. Води має бути вдвічі більше, ніж креветок.

Відрізнити сироморожені та варено-морожені можна за кольором – перші відрізняються темно-зеленим відтінком (їх виловили та одразу заморозили без додаткової обробки), а другі відрізняються легким червоним кольором. Інших варіантів зустріти у продажу не можна.