Чи потрібно промивати вівсянку після варіння?

Якщо ретельно промити овес, то страва втратить зовнішній «захист» та клейковину. В результаті каша не отримає в'язкої консистенції. Крім того, можуть виникнути проблеми з перетравлюваним продуктом. Таким чином, мити вівсянку до появи біля води прозорості не варто.Mar 12, 2022

Якщо не виконувати промивання, борошно буде прямо впливати на зовнішній вигляд. А якщо її занадто багато, каша вийде неестетичною та однорідною. В цьому випадку можна виконувати промивання чистою водою.

Якщо ви хочете зробити з пластівців десерт або вжити їх у вигляді сухого сніданку, то борошна, звичайно, краще позбутися – саме вона робить консистенцію каші неоднорідної, що нагадує кисіль. Тільки в такому разі вівсянку можна промити, а вже потім відварити і додати до смаку ягоди або мед.

Багато господинь промивають вівсянку — так можна видалити лушпиння, пил і зайве борошно, а готова каша буде світлішою і приємнішою на вигляд. Інші просто знімають пінку і лушпиння, що спливло в процесі варіння. На користь вівсянки цей процес не впливає, тому вирішувати вам.