Чи потрібно промивати вермішель після варіння?

Не промивати Коли макарони готові, то не промиваємо їх у холодній воді. Після такої процедури макарони злипнуться у найближчому майбутньому та втратять весь свій смак. Натомість просто відкиньте макарони на друшляк і поверніть назад у каструлю.

Справа в тому, що в процесі варіння вони виділяють у воду крохмаль. Коли він остигає, то стає липким, пояснює президент німецького Товариства Ресторанів Euro-Toques Deutschland. Щоб уникнути макаронних грудок, після варіння їх необхідно обдати холодною водою і прополоскати, доки не змиється крохмаль.

Вода змиває крохмаль, що знаходиться на поверхні макаронів, призначений для кращого вбирання соусу. Так вважають італійці, відомі своєю любов'ю до пасти. Звичка промивати макарони залишилися з радянських часів, коли макарони виготовляли з низькосортного борошна і після варіння вони ставали каламутними та слизькими.

Промивати макаронні вироби можна і навіть потрібно в одному випадку: коли не плануєте негайно подати їх на стіл.