Чи потрібно гріти агар агар?

В більшості випадків для абсолютного розчинення агару потрібно не більше 5 хвилин кип'ятіння. Після цього рідину можна розливати формами для подальшого приготування страви. Зверніть увагу, що агар-агар починає застигати при охолодженні до температури 40 градусів.

Варити суміш не потрібно, тому при появі перших ознак кипіння, зніміть майбутнє желе з агаром з вогню. Для приготування деяких видів страв загусник слід попередньо розчинити у воді, а потім з'єднувати з іншими інгредієнтами.

3. На відміну від желатину, агар необхідно довести до кипіння і кип'ятити кілька хвилин (це зазвичай зазначено на упаковці).

Технологія використання агарагара Агарагар розводять у різних гарячих рідинах, це може бути вода, бульйон, сік, молоко. Після цього масу ретельно розмішують і дають настоятися 15 хвилин. Далі необхідно довести рідину до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Агарагар повинен повністю розчинитись.