Топінамбур – досить швидко псується овоч, особливо якщо зберігати його поза холодильником. Чи можна заморозити топінамбур? Так, Ви можете довго зберігати земляну грушу у морозильній камері, щоб і пізніше приготувати з коренеплоду смачну та корисну страву.
Їх приймають з метою:
- відновлення мікрофлори кишківника;
- відновлення порушеного обміну речовин;
- нормалізації тиску;
- підвищення гемоглобіну;
- зниження рівня цукру;
- зміцнення серця та судин;
- покращення роботи підшлункової залози;
- усунення печії.
Особливо цінується в топінамбурі те, що його коренеплоди багаті на природний аналог інсуліну – інуліну (від 16—18 %), який сприяє утилізації глюкози в організмі людини. Саме тому топінамбур рекомендують, насамперед, хворим цукровим діабетом.
— Топінамбур можна просто посмажити і з'їсти як самостійну страву або додати як ситну добавку до листових салатів. Якщо згасити бульби топінамбура зі вершковим маслом і посипати свіжою рубаною зеленню, вийде гарний гарнір до м'яса та птиці.