Чи можна запікати у харчовій фользі?

Як правило, фольга є на будь-якій кухні: у ній можна запікати м'ясо та овочі, в неї зручно загортати їжу «на виніс», іноді її використовують замість контейнерів для зберігання продуктів у холодильнику.

На міграцію металу на продукти при приготуванні це ніяк не впливає. Підіб'ємо ще раз підсумок: алюміній і справді здатний переходити з фольги у продукти, але більшу його частину організм не засвоює і легко виводить. Так що запікання в фользі – Цілком безпечний спосіб готування.

Так, можна, можливо. Але із двома умовами. По-перше, класти на лист фольгу потрібно лише матовою стороною вниз. По-друге, поверхню фольги обов'язково необхідно покрити тонким шаром олії без запаху.

Які продукти не можна готувати у фользі Найчастіше алюміній стає небезпечним при зіткненні з червоним м'ясом та домашнім птахом. Збільшується виділення алюмінію при додаванні сиру, лимона, спецій та солі. Медики настійно рекомендують відмовитися від готування цих страв фользі.