Чи можна заморозити сирий буряк?

Заморозити буряк можна як у сирому, так і вареному стані, а також у вигляді пюре. Зрозуміло, що відібрати необхідно найкращі коренеплоди.

Для того щоб заморозити натерту буряк, очищений коренеплід можна натерти на великій тертці або на тертці для моркви корейською. Потім викласти натерту буряк в целофанові пакети або пакети для заморозки, щільно закрити і відправити в морозилку.

Буряк можна заморозити попередньо відвареною та порізаною на кубики. Буде свого роду напівфабрикат для вінегрету та інших салатів. Для салатів також можна заморозити варену та натерту на тертці. Взимку залишиться лише вийняти буряк з морозильної камери, розморозити і додати салат.

Буряк та морква миємо, чистимо і натираємо на тертці, або шаткуємо на комбайні (як в моєму випадку), розкладаємо в пакети, намагаючись додати як можна більш плоску форму, випускаємо повітря, щільно зав'язуємо пакет і забираємо в морозильну камеру.