Чи можна заморожувати та розморожувати м'ясо кілька разів?

Ви можете безпечно заморозити м'ясо, курку та будь-які інші продукти, якщо вони були розморожені в холодильнику при температурі 5 °C або нижче..6 Nov 2016

Зазвичай заморожують м'ясо, яке вже знаходилося за плюсових температур і взаємодіяло з навколишнім середовищем. На ньому цілком могли встигнути оселитися мікроби та бактерії. При заморожуванні вони не гинуть, а ніби поринають у сплячку. В процесі розморожуванні вони оживають і починають дуже швидко розмножуватися.

При температурах менше -10° мікроорганізми, які зазвичай є у всіх продуктах, не можуть розмножуватися. При розморожуванні вони активізуються. Якщо дати їм достатньо часу для розмноження, то вони можуть зіпсувати продукти, і їх вже не можна буде використовувати у їжу.

Повторна заморожування може знищити цінний білок повністю. Замість смачної та соковитої відбивної, після повторної заморозки м'яса, ми отримаємо несмачне, тверде волокно, абсолютно непотрібне для нашого організму. Таке м'ясо може бути не тільки марним, а й небезпечним при вживанні.