Чи можна їсти моркву якщо вона зацвіла?

Тверді фрукти та овочі Але до твердих видів фруктів та овочів із щільною текстурою це не стосується. Капусту, картопля, болгарський перець, морква, ріпу та деякі сорти груш ви можете є без жодних побоювань, якщо зріжете всю пліснява і ще близько двох із половиною сантиметрів «здорової» м'якоті.

Плісняву капусту, болгарський перець, морква та деякі інші види твердих овочів можна, можливо не викидати повністю. Через їх щільну структуру грибок не встигає піти вглиб овочів і залишається на поверхні. Решта все ще безпечна для споживання. Потрібно тільки обрізати цвілі частини.

А ось продукти, що заплісняли через сплив термін придатності або неправильних умов зберігання, вживати в їжу не можна. Навіть якщо цвіллю покрилася невелика поверхня, яку хочеться зрізати і «врятувати» все інше.