Чи можна їсти Мокрицю?

Мокрицю корисно вживати в їжу та людям. Багатьом відомо про лікувальні властивості мокриці, її сміливо кладуть на бутерброди та салати, оскільки вітаміну С у мокриці більше, ніж у лимоні. А ще в ній є рідкісний вітамін Е, що вважається вітаміном молодості. Застосовують цю милу траву і в народній медицині. Mar 25, 2020

На мало хто знає, що мокриця дуже корисна і навіть смачна. Її молоді пагони у подрібненому вигляді можна, можливо додавати до овочевих салатів. Страви із зірочкою відмінно підійдуть для дієтичного харчування людей з порушеннями сольового обміну (відкладенням солей у суглобах) та підвищеним вмістом цукру в крові.

Зірчатку можна, можливо вживати в їжу як в сирому вигляді, і в термічно обробленому. Свіжа сира трава за смаком нагадує кукурудзяні приймочки. є має приємний солодкуватий і трохи землістий смак.

Найпростіший спосіб: заварювати мокрицю і пити її як чай кілька разів на день. Найкраще за півгодини до їди, по половинці склянки.