Авокадо Авокадо є джерелом дуже цінних поживних речовин, а також мононенасичених жирних кислот. Нещодавні дослідження показали, що вживання одного авокадо на день може допомогти покращити рівень холестерину низької щільності у людей із зайвою вагою чи ожирінням.
Морква, буряк, цибуля та часник містять пектин – він обволікає холестерин і рятує від нього організм. Також багаті на пектин сезонні овочі: перець, баклажани, гарбуз і, на превелику радість всіх дачників, кабачки.
Крупи корисні при високому рівні холестерину, це пшоно і гречка. На думку кардіолога, кандидата медичних наук Ганни Кореневич, для здорового серця та судин необхідно харчуватися кашами з круп із низьким глікемічним індексом. Це гречка, вівсянка (геркулес) та ячна крупа.