Чи можна їсти манго при підвищеному холестерину?

Ефекти манго Поліфеноли, каротин, вітаміни Е та вітамін С у його складі благотворно впливає на наше здоров'я, сприяючи зниженню рівня холестерину. Центр з досліджень та розробок продуктів харчування (КАІД) продемонстрував як 200 г манго (щодня) може знизити рівень холестерину в крові.

Авокадо Авокадо є джерелом дуже цінних поживних речовин, а також мононенасичених жирних кислот. Нещодавні дослідження показали, що вживання одного авокадо на день може допомогти покращити рівень холестерину низької щільності у людей із зайвою вагою чи ожирінням.

Морква, буряк, цибуля та часник містять пектин – він обволікає холестерин і рятує від нього організм. Також багаті на пектин сезонні овочі: перець, баклажани, гарбуз і, на превелику радість всіх дачників, кабачки.

Крупи корисні при високому рівні холестерину, це пшоно і гречка. На думку кардіолога, кандидата медичних наук Ганни Кореневич, для здорового серця та судин необхідно харчуватися кашами з круп із низьким глікемічним індексом. Це гречка, вівсянка (геркулес) та ячна крупа.