Чи можна їсти каштани?

Але каштани відносяться до сімейства мильних дерев, тому їх плоди отруйні для людини. Вживати їх у їжу в жодному разі не можна.Sep 22, 2022

У невеликих кількостях вона допомагає у профілактиці захворювань серця та судин, гіпертонії, тромбозів та емболії. Також каштани корисні при боротьбі з ревматизмом, хворобах печінки, застоями крові та різноманітними гінекологічними хворобами. Плоди каштанів допомагають при кашлі, радикуліті та порушенні пи-щеварения.

У природі росте два види каштана, і тільки «шляхетний» придатний для вживання в їжу та приготування різних кулінарних добавок та страв з його використанням. У Росії не вирощують їстівний вигляд каштанів, але за бажання його можна, можливо придбати у супермаркеті як у свіжому, так і в смаженому вигляді.

До дозрівання вони укладені в оболонки (плюски), які відрізняються тільки тим, що у каштану їстівного вона бура з частими колючими шипами, а у кінського каштана – Зелена з гострими горбками. Коли плоди дозрівають, плюска лопається, горіхи з неї випадають.