Чи можна їсти каракатиць?

Найніжніше м'ясо у каракатиць невеликого розміру: вони чудово підходять для приготування салатів, закусок, шашличків та піци. М'ясо більших каракатиць, до 500 г, додають у супи, пасту, різотто, гасять у складі рагу. У смаженому вигляді продукт стане чудовою закускою до пива.

За поживними властивостями каракатиця набагато перевершує м'ясо (яловичину, свинину) та річкових риб. Головоногий молюск багатий на вітаміни А, D, E, B12, B6, містить у великій кількості цинк, залізо, мідь, калій, йод, фосфор і селен.

До роду Sepia належить близько 30 сучасних видів, що живуть переважно у теплих морях, поблизу берегів. Декілька копалин видів відомо з юри і з третинних відкладень. Каракатиці вміють плавати, але зазвичай тримаються на дні, підстерігаючи свій видобуток, що складається з риб та ракоподібних.

Чорнило каракатиці, з користю яких не посперечаєшся, наділені від природи безліччю вітамінів, амінокислот, мікро- та макроелементів. А ще їх відрізняє неповторний солонуватий морський смак, що надає їжі особливу чарівність.