Як пити абсент із запалюванням: правила та рекомендації

Абсент, відомий також як "зелена фея", є алкогольним напоєм з унікальним смаком та ароматом. Одним із способів насолоджуватися абсентом є його вживання із запаленням. Підпал абсенту додає деяку драматичність в процес прийому напою і створює особливу атмосферу. Правильне запалювання абсенту дозволяє звільнити його чарівні якості та посилити смакові відчуття.

Підпалювання абсенту – це мистецтво, яке потребує особливої ​​обережності та має проводитися з повним розумінням процесу. Важливо використовувати спеціальне обладнання, таке як ложечка для абсенту, яка служить для дозування та розведення напою з водою перед запалюванням. Також необхідно мати при собі відповідний спиртний напій із високим вмістом алкоголю, який використовуватиметься для запалювання абсенту.

Як правило, підпалювання абсенту починається із закладання ложечки з абсентом на келих або стос. Потім алкоголь підпалюється і ложечка з абсентом підноситься до вогню, щоб абсент засмажився і перетворився на ніжний клинок полум'я. У цей момент важливо бути уважним та не втратити контроль над вогнем. Після підпалювання абсенту його можна згасити ще трохи водою, щоб залишився лише аромат напою, що приборів. Залишається тільки насолоджуватися таємничим та привабливим смаком абсенту.

Як пити абсент із запалюванням
КрокОпис
1Виберіть відповідний келих
2На дно келиха покладіть ложечку із цукром
3Налийте абсент у келих
4Засвітіть цукрову ложечку над келихом
5Дайте цукру повністю згоріти
6Погасіть полум'я, опустивши цукрову ложечку в абсент
7Додати трохи холодної води в келих
8Ретельно перемішайте абсент із водою
9Готово! Процес пиття абсенту із запалюванням завершено

Як пити абсент із вогнем?

У келих наливається на одну чверть абсент, в ньому просочується шматочок цукру. На краї келиха встановлюється ложка, у неї кладуть просочений алкоголем цукор і підпалюють.. Він горить рівним гарним полум'ям, а розплавлена ​​карамель стікає у келих. Милуватися цим процесом рекомендують не більше однієї хвилини.

Як пити абсент, щоб були глюки?

Зверху на келиху з абсентом ставлять спеціальну ложечку з дірочками, яку кладуть шматочок цукру. На цукор ллють крижану воду, поки напій у келиху не помутніє (Французи називають цей ефект "Louche"). Холодна вода змушує випадати в осад ефірні олії та випити абсент стає простіше.

Чи можна пити абсент у чистому вигляді?

Пити абсент у чистому вигляді зможе далеко не кожен, через гіркість, що обпалює, і високого вмісту спирту.. Напій палить внутрішні слизові оболонки, тому рекомендується пити залпом не більше 30 мл. Для новачків оптимальним рішенням буде розбавити "зелену фею" безалкогольним напоєм.