Лінь чим гарний

М'ясо цієї риби дуже низькокалорійне. У ньому містяться необхідні організму вітаміни та мікроелементи: бір, літій, залізо, мідь, калій, кальцій, кобальт, магній, марганець, бром, фосфор. Жир риби містить багато вітаміну А і велику кількість незамінних поліненасичених жирних кислот.

Яка смак риба лин?

Який лин на смак Лін має м'яким та приємним смаком. М'ясо риби ніжне, але в ньому присутній запах тини, який зазвичай йде при жарінні і на смакових властивостях продукту не позначається.

Чому лин називають царською рибою?

Така неквапливість дозволяє запасати на зиму жирок, який допомагає плавати досить довго – до мінус 10 °. «Саме за цей жирок ліня на Русі вважали царською рибою – її подавали, обклавши кропивою, щоб слиз на повітрі не скочувався», – додає Воробйов. Збережена копія