Щоб отримати корисні речовини з кори, коренів, кореневищ і плодів, їх потрібно відварити. Для цього сировину, залиту водою кімнатної температури, поміщають на киплячу водяну баню і варять 30 хвилин, після чого наполягають ще 10 хвилин. Потім відвар проціджують, неодмінно віджимаючи сухий остаток.11 лист. 2015 р.
Як зробити відвар із трави?
Як правильно заварювати лікарські трави?
- Покладіть фільтр-пакет або насипте необхідну кількість препарату в невелику скляну та керамічну тару.
- Залийте окропом.
- Накрийте відвар кришечкою. …
- Заварюйте збір від кількох хвилин для трав до 10 хвилин для насіння.
У чому різниця між настоєм та відваром?
При приготуванні відварів (декокт) сировину кип'ятять. У цьому головна відмінність відвару від настою. Настій теж можуть заливати окропом, але ніколи не кип'ятять. Відвари, на відміну від настоїв, завжди проціджують у гарячому вигляді.