Як правильно приготувати настоянку з підмору на горілці: найкращий рецепт

Настоянка з підмору на горілці – це алкогольний напій з яскравим та насиченим ароматом, який визнаний одним із найкорисніших та найефективніших у лікуванні простудних захворювань. Підмор – це ягода горобини, яка збирається після перших заморозків у грудні-січні. У настоянці поєднується багатий вітамінний склад та корисні властивості горобини з ефірними маслами та спиртовими екстрактами горілки, створюючи сильний тонізуючий засіб. Тому настоянку з підмору активно застосовують для профілактики та лікування простудних захворювань, а також загального зміцнення імунітету.

Для приготування настоянки з підмору на горілці вам знадобиться горобина, горілка та деякі прості інгредієнти. Спочатку необхідно акуратно зібрати ягоди горобини після перших заморозків, коли вони мають насичений кисло-солодкий смак. Потім ягоди слід ретельно промити та підсушити на паперовому рушнику.

Після цього приступаємо до приготування настойки. Як основа береться якісна горілка. Щоб надати настойці більш насичений та приємний смак, можна додати додаткові інгредієнти, такі як цукор, мед, кориця чи гвоздика. Наполягати підмор слід у темному прохолодному місці не менше 1-2 місяців, щоб вода з ягід всмокталася в спирт і настоянка набула характерного бурштинового кольору.

Як правильно зробити настоянку з підмору на горілці
складникиІнструкція
ПідморВізьміть свіже підмор і промийте його в холодній воді
ГорілкаЗалийте підмор горілкою і залиште наполягати у темному місці
Термін наполяганняЗалишіть настоянку протягом 2-4 тижнів, періодично струшуючи скляну ємність
ФільтруванняПісля завершення наполягання процідіть настойку через марлю або кавовий фільтр
ВживанняПодавайте настоянку з підмору на горілці як аперитив або добавку до коктейлів
ЗберіганняЗберігайте настоянку в герметичній тарі у прохолодному та темному місці

Як зробити настоянку підмору на горілці?

Також цілюща настойка із бджолиного підмору може бути приготовлена ​​на горілці. Для цього береться 100 г просушеного підморуВін якісно подрібнюється у ступці, засипається в скляну тару з темного скла і заливається 300 мл горілки. Необхідно ретельне закупорювання та приміщення на 21 день у темному місці.

Як правильно зробити настоянку з бджолиного підмору?

Покладіть бджолине підмор у скляну банку та залийте спиртом (або горілкою). Щільно закрийте банку кришкою і залиште наполягати в темному місці протягом 2-3 тижнів. Періодично струшуйте банку. Після цього процідіть настоянку та зберігайте у темному місці.

Як правильно приймати бджолине підмор на спирту?

П'ють по 25 крапель після їди 3 рази 8 день протягом місяця. Для оздоровлення організму загалом та зміцнення імунітету. Для профілактики хвороб застосовують по 20 крапель 2 десь у день протягом 2 місяців. Збережена копія