Сало – це одне з найпопулярніших продуктів у російській кухні, яке користується величезною популярністю у багатьох людей. Однак у деяких людей може виникнути проблема з його вживанням – сало не жується. Найчастіше це може бути викликано кількома факторами, пов'язаними зі станом рота та жувальної системи, а також індивідуальними особливостями.
Однією з можливих причин нежуємості сала є недостатня слиновидільна функція. Слина допомагає у процесі жування продуктів, змочує їх та полегшує їх перемішування з травними ферментами. Якщо у людини спостерігається нестача слини, це може призвести до того, що сало стає занадто сухим і важко жується.
Також причиною нежуемості сала може бути неправильна структура сала і його велика жорсткість. У різних видів сала може бути різна консистенція, деякі його види можуть бути занадто жорсткими для жування. У такому випадку може бути потрібна попередня підготовка сала, наприклад, його фізичне розм'якшення або приготування в тому чи іншому вигляді, щоб зробити його більш м'яким і жуваним.
Причина | Дія |
---|---|
Сало жирне і важко перетравлюване | Вживати сало в помірних кількостях |
Неприємний смак сала | Маринувати сало або додавати спеції для покращення смаку |
Високий холестерин у салі | Обмежити споживання сала та збільшити споживання овочів та фруктів |
Сало може призвести до підвищення ваги | Стежити за калорійністю їжі та підтримувати активний спосіб життя |
Що робити, якщо сало не жується? Часто в результаті засолювання сало виходить гумовим і не жується. Виправити ситуацію допоможе духовка. Сало помити від солі, нашпигувати часником, обваляти з усіх боків сумішшю перців.14 Грудня. 2022 р.
Що можна зробити, якщо сало не жується?
Порядок дій:
- Візьміть потрібну каструлю і залийте воду, потім всипте сіль;
- Покладіть у воду лушпиння цибулі (з 5 – 7 цибулин);
- Закип'ятіть каструлю з водою до утворення розсолу;
- Викладіть у суміш сало і знову закип'ятіть;
- Коли сало достатньо прокипить, вийміть сало і дайте йому охолонути.
Як виправити тверде солоне сало?
Навіть якщо до засолювання частина туші була вибрана неправильно, положення можна врятувати за допомогою термічної обробки. Перший спосіб – відварити у гарячому маринаді. Цибулева лушпайка, лавровий лист, спеції, сіль довести до кипіння, покласти сало, витримати 15-20 хвилин і дати охолонути в розсолі. Другий спосіб – запекти в духовці.
Що можна зробити, щоб сало стало м'якшим?
1:04Рекомендований кліп · 57 сек.Як із жорсткого сала зробити м'яке?! – YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу
Як відновити старе сало?
Як врятувати старе сало
- Розріжте сало на кілька скибочок, якщо воно завбільшки з долоню
- Покладіть його в каструлю і залийте молоком
- Поставте на невеликий вогонь на 20 хвилин
- Вийміть та охолодіть
- Після цього сало слід заново засолити. Можна його натерти часником, меленим перцем та різноманітними спеціями.