Навіщо корисно їсти манго?

Користь манго Манго багате на вітаміни групи В, С, А, Е, а також магній, кальцій, залізо і цинк. Регулярне вживання фрукта допоможе дбати про серце, покращити здоров'я очей та волосся, зміцнити імунітет. Вчені рекомендують обов'язково включити манго в раціон харчування, якщо на фрукт немає алергії.

Протипоказано манго при індивідуальній непереносимості, загостренні панкреатиту та ниркових патологіях. Висновок один – все добре в міру. Для дорослих людей трохи більше двох фруктів щодня, а дітей достатньо одного. Зовсім маленьким – у невеликій кількості у вигляді пюре.

Тропічний фрукт манго проявить корисні властивості і при дії на жіночий організм. Він загальмовує процеси старіння, має омолоджуючу дію, покращує зростання волосся, підвищує сексуальне бажання.

Незрілі плоди манго можуть спровокувати розлад шлунка чи коліки. Якщо з'їсти дуже багато екзотичного фрукта, це може викликати діарею. Ендокринолог GMS Clinic Ольга Ігнатова заявила, що глікемічний індекс манго становить 40-60 ОД (залежно від зрілості, його сорту та розміру плоду).